Robotik - Kodlama eğitimlerimiz 3 Mart'ta başlıyor
Robotik - Kodlama eğitimlerimiz 3 Mart'ta başlıyor

ROBOT-BİLİM İLE ALGORİTMALAR

Gelecekte teknoloji hakimiyeti konusunda hangi mesleklerin ön plana çıkacağı tartışılırken hemfikir olunan en önemli nokta yazılım mühendisliğinin ve makinaların yapamayacağı işleri yapanların ön sıralarda olacağıdır. Üniversiteye başladığında hala öğrenen değil çoktan üretmeye başlamış gençler yetiştirme konusunda gelişmiş ülkeler kararlı adımlar atmaktadır. Programlama dersleri küçük sınıflardan itibaren zorunlu hale gelmeye başlamıştır. Okul öncesi dönemde bu konunun temellerinin nasıl atılabileceği konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca STEM (Science – Technology – Engineering Mathematics = FeTeMM) eğitimleri ile küçük yaştan itibaren farklı disiplinlerdeki bilginin birlikte verilmesi, bilginin birleştirilerek pratiğe dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Yazılım ve STEM eğitiminin birlikte yapılabilmesi konusunda ROBOT-BİLİM ön plana çıkmaktadır. Çocukları bilgisayar teknolojisinden uzak tutmak mümkün de değildir, iyi de değildir. Robot Bilim gençlerin bilgisayar başında harcadıkları zamanı, teknolojiyi tüketen değil üreten olarak değerlendirmeleri için uygulanabilir imkanlar yaratmaktadır. Yazılıma ek olarak mekanik ve elektronik alanları ile de tanıştırmaktadır. Bilgisayar başında hareketsiz zaman geçirmenin de önüne geçmektedir. Yazılımın temeli olan algoritma oluşturma, bir problemi alt problemlere ayırarak çözme ve takım çalışması gibi aslında hayatın her alanında ve tüm mesleklerde gereken yetkinlikleri geliştirme imkanı sunmaktadır.

Gelişmekte olan ülkeler için ise konunun ayrı bir önemi vardır. Küçük yaştan itibaren ‘’Ben yapabilirim’’ duygusunu taşıyan özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek gerekmektedir. Günlük hayatta ileri teknoloji ürünü olarak görülen pek çok ürünün temel mantığının ne kadar basit olduğunu öğrenen ve aslında neye ne kadar para verildiğini gören çocuklarımızın, katma değeri yüksek teknolojileri üretmenin önemini kavramaları geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde eksik kalan bir diğer nokta araştırma geliştirme kültürüdür. Ürün geliştirme süreçleri inişli çıkışlı olabilir. Teori ile gerçek hayat aynı olmadığı için öngörülemeyen problemlerle karşılaşılabilir. Bu süreçlerde pes etmemek, sürece odaklanabilmek, problemler olsa da bulunan çözümlerle sürecin zevkini çıkarabilmek ve ürün geliştiren ekipleri böyle zamanlarda destekleyebilen yöneticiler olabilmek araştırma-geliştirme kültürü gerektirir. Çocuklar Robot-Bilim projeleri ile küçük yaşta benzer süreçleri yaşamakta ve tüm zorluklara rağmen başarma duygusunu tadarak ArGe kültürlerini geliştirmektedirler.

Bu bilinçle; Fatma Yılmaz Akademi olarak çocuklarımızı Robot-Bilim ile tanıştırıyoruz. 6-9 yaş ve 9 yaş üstü çocuklarımız için eğitimlerimiz haftada 2 saat olmak üzere  planlanmıştır.

(Eğiticilerin eğitimi seminerlerimiz için ayrıca bilgi alınız.)

Başarmanın Sevinci:

Küçükler (3 Ay – Haftada bir gün 2 ders )

 

6-9 Yaş arası

Ders Saati

Robot Kullanılacak mı?

 

Wedo 2.0

20

Evet

 

Kodris 

2

Hayır

 

Codemonkey

2

Hayır

 

Toplam ders saati

24

 

 

 

Büyükler (Haftada bir gün 2 ders )

9 Yaş ve  üzeri 

Ders Saati

Robot Kullanılacak mı?

Mbot

6

Evet

O-Bot

12

Evet

Toplam ders saati

18

Evet

 

Büyükler (Haftada bir gün 3 ders )

9 Yaş üzeri 

Ders Saati

Robot Kullanılacak mı?

Lego Mindstorm Ev3

36

Evet

Toplam ders saati

36

 

Büyükler (Haftada bir gün 2 ders )

9 Yaş ve  üzeri 

Ders Saati

Robot Kullanılacak mı?

Scratch

18

Hayır

Toplam ders saati

18

 

EĞİTİMLERİN SONUNDA EDİNİLECEK BİLGİLER

 

Bilgisayarlar Nedir ve Nasıl Çalışır?

İşletim Sistemleri ne işe yarar

Bilgisayar programlamaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Proje ve Dosya yapısı

Sahne Yapısı

Bloklarla Çalışmak

Seslerle Çalışmak

Basit uygulama yapmak

Akış şemaları (Algoritma mantığı)

Döngüler (Tekrarlanan işlemler)

Fonksiyonlar (Tekrar kullanılabilir programlar)

Resimleri Kullanmak

Liste ve Dizilerin Kullanımı (Çoklu değişken)

Robot nedir ?

Robotların Kullanım alanları

Yükleme ve çalıştırma

Programlama

Yazılım

 

Hareket sağlayan eyleyiciler

 

Ses üreteçleri

 

Işık üreteçleri

 

Algılayıcı (sensör) nedir ?

 

Algılayıcılar nasıl çalışır ?

 

Örnek uygulamalar

 

 

 

 

 











Powered by Bilgeweb